Színkonfigurátor
Színkonfigurátor
Próbálja ki a Sirona színkonfigurátort!
Kapcsolat
Kapcsolat
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
GlobDent Távsegítség
Távsegítség
Töltse le, hogy segíthessünk!

Sirona anyagok

Sirona anyagokSirona anyagok

A Sirona bevezette a saját megmunkálható kerámia tömbjeit a CEREC és inLab CAD/CAM rendszerekhez. Finom szerkezetű földpát kerámiából készültek, az új CEREC tömböket/CEREC PC tömböket különösen inlay-ekhez, onlay-ekhez, héjakhoz és koronákhoz tervezték. Az inCoris Zl (cirkónium oxid) és az inCoris AL (alumínium oxid) bevezetésével a Sirona kibővítette az égetendő anyagok kínálatát az inLab rendszerrel előállított koronákhoz és hídvázakhoz. A nemrég piacra bocsátott inCoris TZI (átlátszó cirkónium oxid) koronák és hidak készítésére használható az inLab rendszerekben, további leplezés nélkül.

Ezek az új Sirona anyagok kiegészítették a már létező VITA, IVOCLAR VIVADENT és 3M ESPE termékek skáláját a CEREC és inLab CAD/CAM rendszerekhez.

Sirona anyagokSirona anyagok

A Sirona bevezette a saját megmunkálható kerámia tömbjeit a CEREC és inLab CAD/CAM rendszerekhez. Finom szerkezetű földpát kerámiából készültek, az új CEREC tömböket/CEREC PC tömböket különösen inlay-ekhez, onlay-ekhez, héjakhoz és koronákhoz tervezték. Az inCoris Zl (cirkónium oxid) és az inCoris AL (alumínium oxid) bevezetésével a Sirona kibővítette az égetendő anyagok kínálatát az inLab rendszerrel előállított koronákhoz és hídvázakhoz. A nemrég piacra bocsátott inCoris TZI (átlátszó cirkónium oxid) koronák és hidak készítésére használható az inLab rendszerekben, további leplezés nélkül.

Ezek az új Sirona anyagok kiegészítették a már létező VITA, IVOCLAR VIVADENT és 3M ESPE termékek skáláját a CEREC és inLab CAD/CAM rendszerekhez.

CEREC/PC

CEREC tömbök / CEREC PC tömbök

A CEREC tömbök / CEREC PC tömbök iparilag előállított finom szerkezetű földpát kerámiából készülnek. Ez annyit tesz, hogy a pótlásokat könnyű polírozni és rendkívüli zománc-hatást mutatnak.

A földpát kerámia a tartósság és a megmunkálhatóság előnyeit nyújtja. Ezt számos tudományos tanulmány támasztja alá. Mára több, mint 18 millió pótlás készült a VITA Zahnfabrik által gyártott földpát kerámia tömbökből. Ez a cég a Sirona partnervállalata a tartós anyagokkal kapcsolatban és felelős a CEREC tömbök / CEREC PC tömbök előállításáért.

A CEREC tömbök / CEREC PC tömbök különböző árnyalatban rendelhetők. A minimális csiszolási erőkifejtést igénylő, rendkívül esztétikus pótlások alapjául szolgál.

CEREC/inLab felhasználók profitálhatnak a kifinomult CEREC árnyalat választási rendszerből, amely kombinálja a klasszikus A-D rendszer előnyeit és az újonnan kifejlesztett VITA 3D Master rendszert

CEREC tömbCEREC tömbök
CEREC 2, CEREC 3, CEREC MC XL, inLab és inLab MC XL egységekhez


Áttetszőségüknek köszönhetően a CEREC tömbök nagyon jól beilleszkednek a meglévő fogak közé. Tíz év elteltével 90%-os a túlélési arányuk.

CEREC PC tömbCEREC PC tömbök
CEREC 2, CEREC 3, CEREC MC XL, inLab és inLab MC XL egységekhez


A CEREC PC tömbök a meglévő CEREC PC és a kipróbált VITABlocks TriLuxe tömbök továbbfejlesztett verziója. Ezek a VITA Zahnfabrik által gyártott TriLuxe bevonatú polikróm tömbök ezerszer is megállták már helyüket a klinikai használatban.
A CEREC PC tömbök még finomabb átmenetet kínálnak a zománc és a cervikális rétegek között, és még hangsúlyosabb a színtelítettség a mélyebb dentin/cervikális régióban, illetve még kifinomultabb a cervikális átlátszóság.
Ennek eredményeképp a CEREC PC tömbök alapul szolgálnak a természetes árnyalatok és egy fejlettebb kaméleon hatás eléréséhez az elülső és hátsó koronák, onlay-ek és héjak esetében (még a csökkentett rétegvastagságnál is). A tömbök kielégítik a legmagasabb színvonalú klinikai igényeket is.

C In CEREC tömbökC In CEREC tömbök

A színes foganyag és az áttetsző éli terület közti esztétikus átmenet a látható frontfogak régiójában korábban korlátozó tényező volt a CAD/CAM rendszereknél. A C In CEREC tömbök és az ezen blokkokhoz beállított szoftver algoritmus változtatott ezen.
A blokkok egy erősen színezett belső maggal rendelkeznek, melyet egy áttetsző zománcréteg borít. A fogmagot a természetes fogakban lévő mag formája alapján terveztük meg. A fog külső morfológiáját a felhasználó határozza meg és egy szoftverbe épített új algoritmus segít elhelyezni a pótlást a blokkon belül. Ez a pozíció függ a pótlásnak a tömb két rétegében elfoglalt helyétől, hogy a felhasználó pontosan az általa kiválasztott fogárnyalatot érhesse el. Ez lehetővé teszi az esztétikus front pótlások készítését, és - számos esetben - további színezés nélküli behelyezését.

C In CEREC tömbök a rendkívül esztétikus front régióhoz

 • A "C" a klasszikus színeket jelöli (A1 - D4) + BL2.
 • A speciális fogmag forma azt jelenti, hogy minden felső- és alsó állkapcsi frontfog egyetlen magformára épül. Az "In" az integrálást jelzi: a blokk egy fogmagot tartalmaz, mely beépül a zománcba.
 • Az új, színezésre szolgáló szoftver eszköz a C In CEREC tömb rendszer megmunkálását egyszerűvé és biztonságossá teszi.
 • A C In CEREC blokkok a frontfog régióban ideális kiegészítése a hátsó fogakhoz való CEREC tömböknek.
 • Festékekkel további individualizálás lehetséges.

inCoris

inCoris TZI C

inCoris TZI C tömbökAz inCoris TZI C a bevált inCoris TZI továbbfejlesztett változata.

Az inCoris TZI C tömbök előszínezett, áttetsző cirkónium-oxid anyagból állnak (árnyalatok: A1 - D3*), melyekhez nincs szükség színező folyadékok használatára. Az átlátszóság, a mechanikai tulajdonságok, a szakítószilárdság és a hőtágulási együttható szempontjából ez az anyag egyenértékű az inCoris TZI tömbökkel, vagy jobb azoknál. Ezenkívül az inCoris TZI C nagy blokk méretben is elérhető ("maxi M" = 65 × 40 × 22 mm), mely tulajdonképpen a klinikai gyakorlatban előforduló minden pótlástípushoz elegendő.

 • Előszínezett, áttetsző cirkónium-oxid
 • 10 klasszikus színárnyalat (A1, A2, A3, A3.5, A4, B2, B3, C2, C3, D3)
 • 3 blokkméret: mono L (20/19) minden árnyalatban; Medi S (40/19) minden árnyalatban; Maxi M (65/40/22) három árnyalatban (A1 - A3).
 • Az inCoris ZI és TZI anyagokhoz hasonlóan az inCoris TZI C is kiégethető a bevált szinterező programok segítségével. A gyors szinterezés elvégezhető az inFire HTC Speed kályhában.
 • A megszokott csúcsminőség

A meglévő inCoris TZI anyag továbbfejlesztett változataként az inCoris TZI C új lehetőségeket kínál:

 • A színező folyadék elégtelen eloszlása miatt keletkező fehér területek többé nem fordulnak elő a csiszolás során.
 • Megbízható és kiszámítható eredmény. A változó falvastagság többé nem okoz gondot.
 • Nincsenek árnyalati eltérések.
 • Erős cirkónium-oxid (nincs lepattogzás, alacsony törési ráta a páciens szájában). Ezenkívül a minimális falvastagság realizálható.
 • A végleges koronák és hidak gyors megmunkálása.

Az inCoris TZI C számos előnyt kínál. A blokkok előszínezettek, így nem szükséges a pótlásokat színező folyadékokba mártani, és utána megszárítani őket. Ez 20 perccel csökkenti az elkészítési időt. Az inFire HTC Speed gyorsszinterező funkciójának köszönhetően az inCoris TZI C anyag a fogorvosok érdeklődésére is igényt tarthat, mivel a pótlás elkészítése és behelyezése egyetlen kezelés alatt is elvégezhető.

 


 

inCoris TZI / inCoris ZI

inCoris TZI tömbökA TZI a Translucent Zirconium Oxide (Áttetsző cirkónium oxid) szavak rövidítése. Ez a magas átlátszóságot és a nagy masszivitást ötvöző új anyag ideális rendkívül esztétikus anatómiai pótlások előállításához különböző leplezési rétegek nélkül. Most először van lehetőség nem leplezett anatómiai hidak készítésére a CEREC és inLab rendszerekben.

inCoris árnyalatokAz inCoris ZI tömbök cirkónium oxidot tartalmaznak és a Sirona CAD/CAM rendszerben történő megmunkálással fogászati vázak készítésére alkalmasak.
Az inCoris anyagok optimális választékot kínálnak a pontos tiszta kerámia koronák és hídvázak készítéséhez, melyek rendkívül biokompatibilisek és tökéletesen esztétikusak.
Az inCoris ZI cirkónium oxid tömbök négy árnyalatban (F0.5, F1, F2 és F3) rendelhetők.

 

inCoris ZI tömbinCoris ZI
inLab és inLab MC XL egységekhez


Az előárnyékolt inCoris ZI cirkónium oxid tömböket részben kiégették. Az elülső és hátsó területre sapkakoronák és négyegységes hidak (akár két híd is) készítésére tervezték.

 


 

inCoris CC tömbinCoris CC

Az inCoris CC egy úgynevezett CoCr ötvözet alapú szinterező fém, melyet - az ismert cirkónium-oxid eljáráshoz hasonlóan - először túlméretesre kell kicsiszolni, majd ki kell égetni egy szinterkályhában (inFire HTC speed) argon gáz közegben.
Világszerte az elkészített pótlások többsége még mindig nem nemesfémből készül. Az inCoris CC nem tér el a laboratóriumokban naponta használt hagyományos anyagoktól. Szokásos módon feldolgozható, a különbség abban mutatkozik meg, hogy elhagyható a modellezés és a kibontás időigényes lépése.
Immár lehetőség van nem-nemesfém vázak elkészítésére is az inLab segítségével a saját laboratóriumban, további beruházások nélkül. És mint ilyen, a nem-nemesfém pótlások a fogtechnikai laborban gyorsabban, tisztábban és jobb minőségben állíthatók el, s ezzel párhuzamosan az inLab rendszer kapacitása még inkább kihasználható.

Mostantól az NPM pótlások könnyedén elkészíthetők:

 • Tiszta és egyszerű
 • Gyors
 • Csúcsminőségű
 • Értéknövelő a laboratóriumban
 • Nedves csiszolás
 • Akár 4 egységes hidak
 • Tömbök négy méretben: mono, medi, maxi S és maxi L

Implantátumok

Csonkok/felépítmények (Abutments)

CsonkokCsonkok
Az egyedi csonkok titánium bázisból (TiBase) és individualizálható mezostruktúrából (inCoris ZI meso blokk) állnak.

inCoris ZI meso
Az inCoris ZI meso tömbök kompatibilisek a CAMLOG® és alphatech® minden titánium bázisával. Két méretben és színben rendelhetők.

Titánium bázisTiBase
A Sirona TiBase beragasztható titánium bázisok egy csonk csavarral és egy, a Bluecamhez való kompatibilis scanbody-val együtt kerülnek kiszállításra. A TiBase beragasztható alapok különböző implantátum rendszerekhez és átmérőkhöz is alkalmazható. A TiBase ragasztással rögzíthető egy szinterezett, inCoris ZI meso tömbből kicsiszolt mezostruktúrához.

ScanPostScanPost
Egy megfelelő ScanPost scanbody az implantátum helyzetének digitális felvételére használható. Többé nem szükséges hagyományos lenyomatot venni az implantátum pozíciójáról a gipszmodell elkészítéséhez. A ScanPostok különböző implantátum rendszerekhez és több méretben is elérhetők. Akár 50-szer is felhasználhatók.
Minden ScanPost együtt érkezik egy rögzítő csavarral. Két különböző méretű scanbody típus rendelhető - kifejezetten az Omnicam és a Bluecam kamerákhoz. A végleges pótláshoz egy ugyanilyen név kiterjesztéssel ellátott TiBase-t kell használni.

Scanbody
Az implantátum helyzetének digitális felvételéhez egy ScanPost-ot és egy TiBase-t kell összerakni a megfelelő scanbodyval. Ezek a beolvasó rendszertől és a csatlakozási geometriától függően eltérnek. A Bluecamhez való scanbody-k fehérek és az alábbi beolvasó rendszerekkel kompatibilis: inEos X5, inEos Blue és Bluecammel ellátott CEREC AC. Az Omnicamhez való scanbody-k szürkék kizárólag a CEREC AC-vel együtt használható.

Implantátum csavarok
Az implantátum csavarok helyettesíthetik a TiBase-hez vagy a ScanPost-hoz járó csavarokat. Ezek a szájban való végleges rögzítéshez, vagy a laboratóriumi analóg rögzítéséhez is használhatók. Minden csomag két egyforma csavart tartalmaz.

CEREC Guide

CEREC Guide

A CEREC Guide egy beolvasási és fúrási segédlet vagy sablon, melyet a fogorvos, vagy a fogtechnikai laboratórium igen gyorsan és olcsón előállíthat. Alkalmas az ugyanabban a kvadránsban lévő 1-2 implantátumhoz, ha van bennmaradó fog. A CEREC Guide csavarkészlettel mostantól teljesen irányított implantálásra van lehetőség - beleértve a fúrási mélységet is -, a kiválasztott gyártók implantátumaihoz. (Straumann, Camlog, Branemark, Nobel, Astra Tech, Biomet)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.