Színkonfigurátor
Színkonfigurátor
Próbálja ki a Sirona színkonfigurátort!
Kapcsolat
Kapcsolat
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
GlobDent Távsegítség
Távsegítség
Töltse le, hogy segíthessünk!

SIROInspect - a diagnosztikai rendszer

Szuvasodás feltárása: az ellenőrzés jó, a SIROInspect még jobb

Májusban a Sirona, a fogászati ipar technológiai éllovasa egy érzékelő rendszert bocsát piacra, amely lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy megbízhatóan, gyorsan és egyszerűen felismerjék, hol van és hol nincs szuvasodás. Ez a SIROInspect, amely segít meghozni a jó döntést a szuvasodások feltárásánál.

A SIROInspect gyorssá, egyszerűvé és megbízhatóvá teszi a kezeléstSzuvasodás, vagy nem szuvasodás? Májustól fogva ennek eldöntése nem okoz többé gondot a SIROInspect felhasználók számára. Ez azért lehetséges, mert a Sirona által kifejlesztett érzékelő rendszer megvilágítja az üregesedést. Ez azt jelenti, hogy a fogorvos feltárás közben megbízhatóan, gyorsan és egyszerűen felismerheti, hol van rejtett szuvasodás. Az eszközt könnyű használni, rugalmasan beépíthető a munkamenetbe és megfelel a technológiai szabványoknak.

A SIROInspect a Fluoreszencia Rásegítéses Szuvasodás Feltárás technológián alapszik, mely a FACE® (Fluorescence-Aided Caries Excavation) néven vált ismertté, mely a fog fluorszekáló tulajdonságát használja ki. Ha a fogat a színskálán a 405-ös érték körüli ibolyaszínnel világítják meg, az nem csak a szuvasodást okozó baktériumok pusztulását serkenti, hanem ennek hatására az egészséges fogállomány fluoreszkálni kezd. Az egészséges fogszövet zölden világít, míg a szuvas területek vörösen. A vörös színt a porfirin vegyületek okozzák, melyek akkor keletkeznek, mikor a szuvasodást okozó baktériumok lebontják a kemény foganyagot. A gondos fogorvos így azonnal - és teljesen egyértelműen - megláthatja, mely területek szuvasodtak el és melyek nem. A SIROInspect diagnosztikai szemüveg megszűri az 500 nm alatti rövidhullámot. Ezzel ellentétben a magasabb hullámhosszú fényrészecskék láthatóak maradnak.

A Sirona termékfejlesztői nagy hangsúlyt fektettek a SIROInspect kezelésére"Ez óriási előnyt jelent a szuvasodás feltárásában, különösen a hagyományos diagnosztikai módszerekhez képest, mint például a festőanyagok használata." - mondja Heike Forell, a Sirona termékfelelőse. "A FACE® sokkal megbízhatóbb, mint a másodlagos szuvasodás felismerését célzó más ellenőrzési módszerek. Ezt mutatják a terjedelmes tudományos tanulmányok és a tapasztalt felhasználókkal végzett sikeres gyakorlati tesztjeink."

A Sirona termékfejlesztői nagy hangsúlyt fektettek a SIROInspect kezelésére. A felhasználóknak mindössze két dolgot kell tenniük a kezelés közben: be kell kapcsolniuk a szondát és fel kell tenniük a diagnosztikai szemüveget - amely a szemüvegesek számára is alkalmas - s a készülék máris készen áll az ellenőrzésre. A két sterilizálható, kis átmérőjű fényvezető biztosítja a legjobb rálátást a preparációs felületre a felhasználó számára, és a tökéletes hozzáférhetőségről is gondoskodik. Két akkumulátor teszi a SIROInspect használatát rugalmassá. Ezek egy órán belül maximális szintre feltöltődnek a helytakarékos töltőegységen.

Végkövetkeztetés: a SIROInspecttel a szuvasodás ellenőrzése könnyebb és megbízhatóbb lett, mint valaha. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy képesek lesznek felismerni és ezáltal megbízhatóan eltávolítani minden szuvas fogszövetet - még a rendkívül nehezen rálátható területeken is. A legteljesebb mértékben minimál-invazív és páciens-barát módon működik. Például a szondázás közben érezhető idegesítő kaparászás és kellemetlen kopogtatás mostantól nem szükséges. És ami még fontosabb - a felhasználók időt takaríthatnak meg: a hagyományos szuvasodás érzékeléshez képest a SIROInspect sokkal gyorsabb. Többé nem szükséges kézidarabot cserélni a szonda és a fúró használata közben, mivel a fogorvos egyszerre használhatja a világító eszközt és a fúrót.

A fogfelszín szabad szemmel A fogfelszín a SIROInspect megvilágításában
A SIROInspect segítségével a fogorvos azonnal - és teljesen egyértelműen - megláthatja, mely területek szuvasodtak el és melyek nem

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.