Színkonfigurátor
Színkonfigurátor
Próbálja ki a Sirona színkonfigurátort!
Kapcsolat
Kapcsolat
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
GlobDent Távsegítség
Távsegítség
Töltse le, hogy segíthessünk!

CEREC 4.0 - Az új CAD/CAM szoftver

CEREC 4.0 - A Sirona új CAD/CAM tervező szoftvere

Rövid bemutató

A CEREC szoftver egy teljesen új verziója került kibocsátásra 2011. szeptember 1-jén. A 4.0-ás verzió több, mint egyszerű fejlesztés a meglévő CEREC 3D szoftverhez. Inkább az alapoktól át lett tervezve és egy forradalmian új felépítéssel és felhasználói felülettel büszkélkedhet.
A 4.0-ás verzió a CEREC szoftver még inkább felhívja magára az új felhasználók figyelmét és egyértelmű előnyt jelent a meglévő felhasználók számára.

 

Az új felhasználói felületÚj, intuitív felhasználói felület

A grafikus felület teljesen újratervezésre került a legutóbbi fejlesztési eszközök segítségével. A szoftver még modernebb és technikailag fejlettebb, rendkívül esztétikus a félig átlátszó "üvegszerű" megjelenítésnek köszönhetően.
A felhasználók élvezhetik az egyértelműen felépített munkafelület előnyeit, mely hasznos információk széles skáláját biztosítja számukra. Kiemelt szerepet kapott az intuitívan megérthető felületi elemek és leíró szövegek megalkotása.
A paraméterek beállítása rendkívül könnyen elvégezhető - még az új felhasználóknak is. Az animált képek megmutatják a felhasználónak, hogyan módosítják a különböző paraméterek a restaurációs tervet.
Ha szükséges, egy a képernyőn megjelenő rövid súgó szöveg magyarázza el a következő szerkesztési lépést.
A felhasználót lépésről lépésre vezeti végig a virtuális tervezés során. Az öt fázis folyamatosan látható a képernyő felső szegélyénél. Az aktuális szakasz kiemelésre kerül.
A "szakaszsoron" a felhasználó egyetlen pillantással felmérheti, a terv elkészítésének mely fázisában van éppen és milyen feladatok vannak még hátra.
Minden szakasz további lépésekre és opciókra ágazik szét. Ezek az úgynevezett "lépéssoron" kerülnek megjelenítésre, a képernyő alsó szegélyénél. A zöld szín jelzi, hogy az adott lépést már elvégezték; a piros jelzi a következő lépést. A lépéssor dinamikusan módosul attól függően, hogy mely funkciók elérhetők az adott időpontban. A felhasználó minden számára fontos információ birtokában van, és nem vonják el a figyelmét felesleges vezérlő gombok és üzenetek.

 

Csiszolási előnézetA pótlás terv közvetlen szerkesztése az új eszközök segítségével

A CEREC Biogeneric modellező eszköz folyamatosan termékfejlesztésen megy át acélból, hogy egy tökéletes pótlás tervet lehessen készíteni, mely azonnal kifaragható. Azon esetekben, mikor a fogorvos manuális beállításokat kíván elvégezni, egy sor intuitívan kezelhető tervező eszközre van szüksége, amelyek a rendelkezésére állnak. A CEREC 4.0 kifinomult és homogén felhasználói felülete minimalizálja a szükséges eszközök megtalálását és igénybe vételét.
Minden szükséges eszköz a virtuális modell közvetlen közelében található. Úgy módosítottuk őket, hogy a pótlás tervet közvetlenül lehessen szerkeszteni velük. A múltban a felhasználónak rá kellett kattintania a képernyő jobb alsó sarkára, ahol a módosított korona megjelenítésre került. Most a felhasználónak mindössze annyit kell tennie, hogy lenyomja az egér gombját és lenyomva tartja, majd mozgatja az egeret - a módosítások pedig azonnal láthatóvá válnak pontosan ott, ahol az egér áll.
Például a meglévő Pozíció és Forgatás eszközök módosításra kerültek, hogy optimálisan megkönnyítsék a használatot.
A CEREC 4.0 szoftver több új és intuitív tervezési funkciót is kínál. A "Biogenerikus variációk" lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy a felkínált biogenerikus morfológiát módosíthassa egyetlen egér kattintással. Ez különösen hasznos az olyan esetekben, amikor a páciens meglévő fogazata nem nyújt elegendő referencia adatot a pótlás terv generálásához (pl. amalgám mélyedések, sérülések stb.).
A tervezési funkciók igen hasonlítanak egy valódi tárgy közvetlen kézzel történő megformáláshoz. Minden esetben egyetlen egér kattintással a felhasználó plasztikusan formálhatja a fog felszínt - pl. megemelheti az okkluzális felszínt vagy mozgathat egy csúcsot a bukkális-lingvális tengely mentén.
Szinte minden esetre ugyanaz az eljárás vonatkozik: a felhasználó kiválasztja a pozíciót a kurzor segítségével, kattint, majd mozgatja az egeret. A felhasználó gyorsan hozzászokhat a szerkesztésnek ehhez a módjához.

 

Többtagú pótlásTöbbtagú pótlás

A CEREC 3D szoftver hátránya az volt, hogy nem támogatta a többtagú pótlás egy időben való feldolgozását. Ez a funkció immár beépítésre került a CEREC 4.0 szoftverbe és fontos előrelépést jelent - nem csak a tapasztalt felhasználók számára. A több inlay és szomszédos korona (pl. 13 és 14) egyszerre történő megtervezése általános gyakorlat a restaurációs fogászatban. A múltban a CEREC fogorvosoknak különböző fogásokat és trükköket kellett megtanulnia ahhoz, hogy ilyen eseteket is kezelni tudjanak. A CEREC 4.0-nak köszönhetően a többtagú pótlás elkészítése mostantól nem jelenthet kihívást. Ez akár az egy állkapocsban, vagy szemben álló állkapocsban lévő pótlásokra is vonatkozik. Például ha a fogorvos több elülső fogra kíván pótlást készíteni, beállíthatja úgy a tervező eszközöket, hogy a módosítások egy időben jelennek meg az ellenoldali fogakon. Ez rendkívül esztétikus eredményhez vezet.

 

További képkatalógusok

A "Preparáció" és "Antagonista" képkatalógusokat átneveztük "Felső állkapocs" és "Alsó állkapocs" katalógusokra, így biztosítva a többtagú pótlás készítését mindkét állkapocsban. További képkatalógus hozható létre a "Biogenerikus másolat"-hoz (korábban "Korreláció"-ként volt ismeretes) és a "Biogenerikus referenciá"-hoz. Mindkét állkapcsot beleszámítva maximum 32 pótlás készíthető el különböző tervezési módszerekkel.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.